ارتباط با ما
اینتر
مدیریت مثانه
زبان خود را انتخاب کنید
فارسی
ENGLISH
زندگی با ام اس
مدیریت مثانه
1148
0
5 دقیقه مطالعه

به طور متوسط ​​شش تا هشت سال پس از تشخیص ام اس، افراد با مشکلات در مثانه خود مواجه می شوند. اما تقریباً از هر ده نفر یک نفر از همان ابتدا این مشکلات را دارد. برای درک بهتر مشکل مثانه، دانستن اینکه اعصاب مثانه چگونه فعال میکنند و اینکه ام اس چگونه بر این مشکلات تأثیر می گذارد، کمک کننده است. در بیماری ام اس، سیستم ایمنی بدن شما به اشتباه به اعصاب مغز و نخاع حمله می کند. این امر به غشا چربی اطراف اعصاب موسوم به میلین آسیب می رساند. میلین از اعصاب شما محافظت می کند و به پیام ها عصبی کمک می کند تا به سرعت در امتداد آنها حرکت کنند.

مثانه شما از عضله ساخته شده است. اعصاب موجود درعضله باعث سفت شدن یا فشرده شدن آن می شود ('انقباض'). این امرهنگامی که به توالت می روید، باعث تخلیه مثانه میشود. مثانه شما همچنین دارای دو اسفنکتر است. آنها مانند دریچه عمل کرده و ادرار را از مثانه خارج می‌کنند. اعصاب موجود در این دریچه ها برای باز شدن شل شده و جهت بسته شدن منقبض می گردند. اعصاب مثانه شما با سایر اعصاب در قسمت های کمر شما مرتبط هستند. که پیام ها را از مثانه در امتداد نخاع به بالا انتقال داده ، و به مغز می رسانند و دوباره برمی گردند. قسمتهای خاصی از مغز نیز نقش مهمی در عملکرد مثانه شما دارند. به عنوان مثال: با پر شدن مثانه، عصب های لگنی شما پیام هایی را در امتداد نخاع به مغز شما میفرستند. با این پیام، شما متوجه میشوید که زمان استفاده از سرویس بهداشتی است. سپس مغز شما پیام هایی را به مثانه ارسال می کند تا منقبض شده و ادرار خارج شود، اما باید آن را تا زمانی که شرایط برای تخلیه مناسب باشد، نگهدارد. اگر بیماری ام اس باعث آسیب به اعصاب ('ضایعات') در ستون فقرات شما شده باشد، به احتمال زیاد به مشکلات مثانه مبتلا خواهید شد. اگر در راه رفتن مشکل دارید، به احتمال زیاد مثانه نیز تحت تأثیر قرار میگیرد.

ام اس می تواند عملکرد مثانه شما را در نگهداری ادرار تا زمان مناسب دفع، از بین ببرد. این اتفاق زمانی می افتد که مثانه شما بیش از حد فعال شود. علائم آن عبارتند از:

• احساس می کنید نمی توانید خود را "نگه دارید" و باید سریعاً به سرویس بهداشتی بروید. ("فوریت")

• شما در طول روز و شب باید به دفعات بیشتری به سرویس بهداشتی بروید. ("فرکانس"). بیش از 6 تا 8 باردرطول 24 ساعت

• شما نمی توانید جلوی تخلیه ادرار خود را بگیرید، و این امر باعث لکه بینی میشود("بی اختیاری")


در این باره چه کاری میتوانید انجام دهید؟



آموزش کنترل مثانه


شما تخلیه مثانه را برای مدت زمانهای طولانی تر به تعویق می اندازید. با زمان انتظار پنج دقیقه بیشتر شروع می کنید، سپس به تدریج زمان را افزایش می دهید. در طی چند ماه این امر مثانه شما را منعطف نگاه داشته و باعث می شود برای مدت بیشتری ادرار را نگه دارید. آموزش می تواند شامل تنظیم زمان تخلیه ادرار باشد.   تنظیم زمان تخلیه ادرار شما یاد می گیرید که مثانه خود را در ساعات مشخصی در روز، مثلا هر دو ساعت یکبار، تخلیه کنید. این امر نیاز شدید و ناگهانی به دفع ادرار را کاهش می دهد و احتمال لکه بینی را در شما کم می کند.از شما خواسته نمی شود که با ضرورت رفتن به سرویس بهداشتی بجنگید.    


تمرین عضله کف لگن (PFMT)

عضلات کف لگن از مثانه و روده شما حمایت می کنند. آنها به جلوگیری خروج ادراراز مثانه کمک می کنند. این ماهیچه ها همیشه، به جز مواقع استفاده از سرویس بهداشتی، محکم باقی می مانند. اگر علائم خفیف بی اختیاری ناشی از استرس یا مثانه بیش فعال را دارید، تمرینات کف لگن باعث می شوند که شما بهتر بتوانید ادرار خود را نگه دارید. هم زنان و هم مردان می توانند آنها را انجام دهند. شما می توانید این تمرینات را به تنهایی انجام دهید و یا می توانید آنها را با بایوفیدبک به همراه (یا ) تحریک الکتریکی مانند تحریک الکتریکی عصبی عضلانی (NMES) انجام دهید.

1- https://www.mssociety.org.uk/care-and-support/resources-and-publications/publications-search/ms-and-your-bladder-booklet

آیا این مقاله مفید بود؟
زندگی با ام اس
مراقبتهای پزشکی
مدیریت بیماری ام اس، یک فرایند...
بیشتر بخوانید
ام اس و تغذیه
افرادی که در مناطق با نورخورشید...
بیشتر بخوانید
ام اس و ورزش
تمرین های متعددی وجود دارند که...
بیشتر بخوانید
ام اس و روانشناسی
افسردگی در بیماری ام اس می تواند...
بیشتر بخوانید
تغییرات در سبک زندگی
تغییر در سبک زندگی، در کنار مصرف...
بیشتر بخوانید
بارداری و شیردهی
زنان مبتلا به بیماری ام اس، هیچ...
بیشتر بخوانید
مراقبت مستمر
«کیفیت زندگی» شامل عملکرد...
بیشتر بخوانید
زندگی با خستگی
خستگی مستقل از افسردگی یا...
بیشتر بخوانید
آیا شما به راحتی می نشینید؟ درک و بهبود وضعیت بدنی شما
آیا شما به راحتی می نشینید؟
بیشتر بخوانید
افزایش سن و ام اس
در طی دو دهه گذشته امید به زندگی...
بیشتر بخوانید
اختلالات در مغز و اعصاب بارداری را پیچیده می کند
ام اس شایع ترین بیماری ناتوان...
بیشتر بخوانید
مطالب مشابه
©2020، رش پارس . تمام‌حقوق این وب سایت محفوظ است.
اطلاعات این وب سایت نمیتواند جایگزین مشاوره و‌مراجعه به پزشک باشد. برای اطلاعات بیشتر به پزشک‌ خود مراجعه فرمایید.